Chcete chleba udržet co nejdéle čerstvý? Pořiďte si do kuchyni keramický chlebník

Pokud jste si už někdy upekli domácí chleba, jistě víte, že čerstvě upečený chleba se řadí mezi jedny z nejlepších pochoutek. Jeho vůně a chuť jsou úplně jiné než u chleba zakoupeného v obchodě. Bohužel čerstvost domácího chleba bývá poměrně krátká, přičemž během pár dní okorá a ztvrdne. Naštěstí existuje jednoduchý trik, jak domácí chleba udržet co nejdéle čerstvý. Stačí ho uložit do kvalitního keramického chlebníku.

Čerstvý chléb jako z pece i po několika dnech

Pokud chcete uchovat chléb déle čerstvý, neměl by ve vaší kuchyňské výbavě chybět keramický chlebník. Ten si lze představit jako speciální nádobu, díky níž vydrží domácí chleba, ale i ten kupovaný, mnohem déle čerství. Díky materiálu a tvaru keramického chlebníku se v něm udržuje přirozená vlhkost, což zabraňuje vysychání chleba.

Navíc keramika umožňuje i pomalé odpařování vlhkosti, čímž se zabrání tvorbě plísní. Při výběru keramického chlebníku je důležité myslet hlavně na jeho velikost. Chlebník by měl být tedy dostatečně velký na to, aby se do něj vešel celý chléb. Pokud je chlebník příliš malý, bude se chléb dotýkat jeho stěn, což může vést ke vzniku plísní a okorání.

S čerstvým chlebem vám nepomůže pouze koupě chlebníku

K tomu, aby byl chleba stále čerství, nestačí pouze koupit keramický chlebník, ale je nutné dodržovat i určité postupy. Chléb by se měl do chlebníku vložit, jakmile vychladne z pečení, nejlépe do 24 hodin po upečení. Pokud neplánujete celý chléb sníst najednou, můžete si ho nakrájet a ukládat do chlebníku po jednotlivých plátcích.

Při ukládání plátků chleba však myslete na to, aby se plátky nelepily k sobě a aby mezi nimi byl dostatečný prostor. Po každém použití je však třeba chlebník vyčistit a osušit. Pokud se na keramice objeví jakékoliv skvrny, můžete je snadno odstranit pomocí vody a saponátu. Jestliže zvažujete pořízení keramického chlebníku, doporučujeme navštívit e-shop Tescoma, kde najdete široký výběr kvalitních a designových kousků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *