Jak vyčistit vodu v bazénu

Pokud jste si pořídili venkovní bazén, máte doma nejen skvělý prostředek k odpočinku a rekreaci, ale i starost, která bude vyžadovat vaši pravidelnou péči. Ačkoli se zdá být péče o bazénovou vodu složitá, není to tak náročné. Hlavně v dnešní době, kdy jsou snadno dostupné chemické přípravky, které udrží vaši bazénovou vodu čistou a dokonale průzračnou. Obecně se bazénová chemie rozděluje do několika kategorií, lze mluvit například o chemii chlorové a bezchlorové. 

Vodu v bazénu byste měli udržovat v pravidelné čistotě

Pokud ale necháte celou situaci dojít tak daleko, že je voda velmi zakalená nebo dokonce až nazelenalá, s největší pravděpodobností budete muset zavolat odborníky.

Dvojnásobek to platí v případě, že nemáte k dispozici dostupnou techniku pro dokonalé vyčištění bazénu. Jde-li ale o klasické čištění, které je vlastně takovou prevencí proti absolutnímu znečištění vody, je nutné si v první řadě změřit hladinu pH.

Měření hladiny pH i správné dávkování desinfekce

Měření hladiny pH lze změřit například různými přístroji, které nejsou co do pořízení vůbec drahé – mnohdy jsou dokonce součástí bazénu a jeho montáže. Dávka desinfekčního prostředku se ale odráží právě od toho, jaká je hladina již zmíněného pH. Dávkování vždy najdete na lahvi, ve které je vaše desinfekce. Pokud vybíráte bazénovou chemii poprvé, dejte si záležet na tom, aby každý přípravek měl certifikát, srozumitelný návod k použití, informace o dávkování a v neposlední řadě osvědčení o tom, že jde o přípravek, který je hygienicky i zdravotně nezávadný.

Když je bazénová voda zakalená

Bazénová voda může být zakalená z několika důvodů, například nadměrným užíváním, ale i přírodními vlivy, jako je déšť, hodně sluníčka nebo padající listí. Prvním krokem by měla být kontrola filtru a jeho správného chodu a případného znečištění. Zjistíte-li, že problém není ve filtru, aplikujte chemii nebo tzv. vločkovač, který ale vyžaduje následné použití bazénového vysavače.

Swimming Pool Pool Float Vacation  - Mariakray / Pixabay
Jak vyčistit vodu v bazénu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *